martes, 26 de agosto de 2014

Pujada al Pedraforca



Enllaç wikiloc

Fotos de la ruta

Molt bona ruta, amb més de 1000 m de desnivell, i que inclou l'escalada en la zona pròxima al pic. Encara que es fa sense cordes (excepte un xicotet tram al principi), per als que tenim respecte a les altures, és impressionant.



Hi ha vàries opcions per a pujar, però elegeix anar per la Font Terrers. És un poc més llarg, però hi ha més varietat de paisatges (i pel que veig al tornar, les pujades són més suaus. Torne pel Serrat de la Tosa. 



Eixida a la Plaça Major de Gósol (hui hi ha mercat, i aprofite per endur-me un entrepà, que després em sabrà a glòria). A partir de ja, tot cap amunt. Una senda prou trencada al final del poble, fins arribar a la Font de Terrers. Tres eixides d'aigua fresca, i un paratge bonic, amb zona de pícnic. Ací comença la "Ruta de la mallerenga petita", itinerari didàctic interessant.



Continua la senda, ja pel mig del bosc, molt bonic l'entorn, amb molta humitat que ha fet aparèixer ja els bolets, en ple mes d'agost.



Aquesta pista, pel costat de la torrentera de la Coma dels Caners, puja fins a la zona de la Collada del Teuler. Aquesta zona és lliure d'arbres, i la pista no es veu, si és que hi ha (jo no la veig, al menys). He d'anar més o menys recte cap amunt. Després d'aquesta primera costera gran, ens trobem que el sender és prou complicat. Ajuda molt les marques blanques i grogues.



Més avant em trobe amb el que no m'esperava, al menys d'aquesta manera. Cal escalar, primer el Cim Nord, i després altres roques imponents. La veritat, si no és perquè trobo més gent, i no faig més que seguir-los, no sé si m'haguera atrevit a fer aquest tram d'ascensió. Encara que, per altra part, no hi havia altra alternativa que no fora tornar per on havia vingut, i no semblava la més "honorable".

En la foto es pot apreciar els puntets a la base de la pared de roca, que són les persones que van a pujar fins a dalt de tot.

vistes en la pujada

el cim estava prou concorrit

aspecte de la forta baixada inicial

hi ha gent que ve per l'altre costat, des del refugi, que es veu allà baix 

després de deixar la mole rocosa, per ací comença la senda de baixada, amb un desnivell molt considerable. Al ser el terreny de pedra solta, de vegades costa mantenir  l'equilibri i no relliscar

una altra vista de la senda de baixada, amb el barranc de pedra solta a l'esquerra

l'última part de la baixada, per dins del bosc, també manté un desnivell molt important i és complicat de baixar

vista del Pedraforca després d'haver acabat la ruta

Després de gaudir de les vistes, i descansar un poc, comence la baixada. Dos hores de baixada amb molta pendent, per arribar satisfet a Gósol. I amb les cames prou cansades.



No hay comentarios:

Publicar un comentario